Bună! Sunt Adina, compozitoare și profesor de pian. Cânt la pian de la vârsta de 6 ani și compun pentru acest instrument încă din clasele primare.

Îmi place să îi învăț pe copii să cânte la pian și să compună muzică.

Ce îndrăgesc la lecțiile de pian?

Zâmbetul, spontaneitatea și creativitatea copiilor, energia și dorința lor de a descoperi mereu ceva nou, naturalețea și sinceritatea cu care îți spun „te iubesc”.

Am absolvit Liceul de Muzică din Ploiești, secția muzică instrumentală – pian.

Sunt licențiată în compoziție muzicală la Universitatea Națională de Muzică București (2005). Studiul pianului l-am continuat în timpul facultății, din perspectiva pedagogică și a metodicii predării pianului.

În 2006 am obținut o bursă prin programul educațional Socrates-Erasmus și am continuat studiile muzicale la Carl von Ossietzky Universität Oldenburg din Germania.

În 2011 am obținut titlul de doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică din București.

Între anii 2007 și 2012 am predat pian, teoria muzicii, armonie și forme muzicale la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești.

Începând cu anul 2014 fac parte din juriul Concursului de Compoziție pentru copii, organizat în fiecare an de Fundația Culturală „Pro Piano Romania”.

În prezent organizez proiecte și programe educaționale pentru copii la Muzeul Național „George Enescu”, București.

Experiența pedagogică se reflectă în numeroase rezultate și premii la concursuri de pian naționale sau internaționale: Festivalul „Prietenii Muzicii” (Pro Piano – Romania), Concursul Național de Interpretare „Talente Împlinite”, Concursul Allegro Pro Ingenio, Concursul Național de Pian „Friends of the Piano”, Concursul Național de interpretare pentru pian „Sonoris” Buftea, Concursul de interpretare pianistică „Iulia Hașdeu” de la Câmpina, Concours Musical de France (C.M.F.), Concours International de Piano Nice.